Interesting talk in the Migration Institute of Finland

Associate Professor Franck Düvell (COMPAS/University of Oxford):

“The Great Migration of Summer 2015: Trajectories, Journeys and Hubs”

Maanantai / Monday 22.5.2017, 10.1511.30
Siirtolaisuusinstituutti / Migration Institute of Finland
Luentosali, 2. krs / Lecture hall, 2nd floor
Eerikinkatu 34, Turku

For English, please scroll down.

Franck Düvell (Associate Professor & Senior Researcher) työskentelee Oxfordin yliopiston Centre on Migration, Policy and Society (COMPAS) -tutkimuskeskuksessa.
Hän on väitellyt sosiologiasta ja toiminut tutkijana ja luennoitsijana Italiassa, Iso-Britanniassa ja Saksassa.
Hänen tutkimusteemojaan ovat dokumentoimaton maahanmuutto, korkeasti koulutetut maahanmuuttajat ja muuttoliikkeen kansainvälinen politiikka ja hallinta.
Viime aikoina Düvell on perehtynyt vuosien 2015–16 suureen muuttoliikkeeseen osana Unravelling the Mediterranean Migration Crisis (MEDMIG) -hanketta.
Siirtolaisuusinstituutissa järjestettävässä seminaarissa hän puhuu kesän 2015 suuresta muuttoliikkeestä tarkastelemalla siihen liittyviä kehityskaaria, matkoja ja solmukohtia.

Seminaari on kaikille avoin. Tervetuloa!

Franck Düvell is an Associate Professor and Senior Researcher at COMPAS (The Centre on Migration, Policy, and Society) at the University of Oxford.
Düvell has a PhD in Sociology, and he has worked as a research fellow and lecturer in Italy, Great Britain, and Germany.
Düvell’s fields of expertise include irregular migration, highly skilled migration, and aspects of migration politics and management on EU and international level.
Düvell has also examined the great migration of 2015–16 in the project Unravelling the Mediterranean Migration Crisis (MEDMIG).
His talk at the Migration Institute of Finland will focus on the trajectories, journeys, and hubs related to this recent migration flow.

The seminar is free and open to anyone interested. Welcome!

Düvell luennoi myös Helsingissä 24.5.2017 klo 10:00–11:00 Ympäristöministeriön Pankkisalissa.
Luennon aiheena on ”Unravelling the Great Migration of 2015/16: Flows, drivers and policy context”, jossa tarkastellaan vuoden 2015 tapahtumien poliittisia ulottuvuuksia.
Helsingin tilaisuuteen tulee ilmoittautua: https://goo.gl/forms/h06JiHKfOYsznwoI2

Düvell will also give a lecture at the Ministry of the Environment in Helsinki on 24.5.2017 at 10:00–11:00 (room: Pankkisali).
In the lecture titled ”Unravelling the Great Migration of 2015/16: Flows, drivers and policy context” he examines political dimensions of the events that took place in 2015.
Advance registration is required: https://goo.gl/forms/h06JiHKfOYsznwoI2

Eveliina Lyytinen
Erikoistutkija – Senior Researcher

Siirtolaisuusinstituutti – Migration Institute of Finland
Eerikinkatu 34, 20100 Turku, Finland
GSM 0400 219 184       (+358 400 219 184)
www.siirtolaisuusinstituutti.fi

Kategoria(t): Ajankohtaista, Tapahtumat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.